Feyenoord Magazine – 05 – Augustus

Een nieuw seizoen, een nieuwe cover en… een nieuwe hoofdredacteur. Oudgediende Piet Spelbrink, sinds 1958 auteur voor de De Feijenoorder, vijf jaar later in samenwerking met L.A. Heesakker in de redactie en vanaf 1978 eindverantwoordelijke. Formeel is het ter einde vanwege de hoge werkdruk, maar met alle soaps rond het verschijnen van het Feyenoord Magazine (en alle strijkstokken, financiële gevolgen en haantjesgedrag die daarbij hoorde) zou het zomaar kunnen zijn dat het geen zuiver water is. In ieder geval is de nieuwe hoofdredacteur Dolf Bijkerk.

  • Vooruitblik op het nieuwe seizoen. De Sportclub is van de Eerste Klasse maar liefst door-gedegradeerd naar de Vierde Klasse. Daar is dus werk aan de winkel.
  • De Stichting heeft op een Bijzondere ALV het voorstel gedaan, de Kuip hypothecair te belasten, dan wel de aandelen van de Sportclub in Stadion Feijenoord te verkopen aan een vermogende partij. Ronde zoveel waarin de BVO haar best doet geld te verkrijgen aan de hand van een stadion wat niet in eigen bezit is. Uiteraard is de Sportclub niet enthousiast, en wat doe je met een impasse op een ALV? Dan besluit je een Raad van Advies op te richten. Uiteraard nemen alleen ‘echte Feyenoorders’ zitting in deze Raad.
  • De Landelijke Jeugd heeft een toer door Denemarken en Zweden gemaakt, mooi verslag van de wedstrijden.
  • Feyenoord B Regionaal heeft wat ongelukkig gepresteerd op de zomertoernooien, een verslag
  • Het AD Toernooi had problemen met de geboekte tegenstanders. De UEFA had besloten dat de Engelse clubs weer n het buitenland mochten spelen, echter besluit de FA op het laatste moment ‘roomser dan de Paus’ te zijn. Geen Everton dus, een last-minute vervanger wordt gevonden in Vbf Stuttgart. Verder doen FC Porto en Sparta Praag (“Weerzien voor Griga”) mee aan het illustere toernooi
  • Diverse jeugdwedstrijden
  • Interview met Jan Linssen, mooi inkijkje in zijn verleden. Werkzaam geweest op een scheepvaartkantoor “naast het voetbal, wat uiteraard geen stuiver opleverde“, om na wat omzwervingen met adviezen van Leen Vente een kroeg op te richten op de Oude Binnenweg. Zoals we allemaal weten heeft deze het Bombardement doorstaan, “maar niet hun huis aan de Crispijnlaan, wat ze uitgebrand en verwoest terugvinden.” Leuk interview, met leuke foto’s. Gebeurt niet vaak in dit blad…
  • Het WK ’90 wordt nog even nabesproken

Acceptabel nummer zo aan het begin van het nieuwe seizoen

Share Button

Author: Rolph